De Diergeneeskundige Studentenraad

De Diergeneeskundige Studentenraadis een facultaire studentenraad die zich inzet voor alle studenten op onze prachtige Faculteit. Wij bestaan voornamelijk uit de jaarverantwoordelijken, die iedereen van zijn/haar jaar natuurlijk wel kent, en de andere studentenvertegenwoordigers (oftewel stuvers). 

Wat onze geweldige jaarverantwoordelijken allemaal voor ons doen (onze vragen beantwoorden, klachten doorgeven/oplossen, leswissels en natuurlijk de kliniekroosters) is alom bekend. Maar wat doen die andere stuvers nu eigenlijk? Zij zitten in de verschillende commissies en raden die onze Faculteit rijk is! Je kan het zo gek maar niet bedenken, of er is wel een commissie voor waar proffen, assistenten en studenten samen zitten om problemen aan te kaarten en oplossingen te bedenken. Ook in centrale raden zoals de Sociale Raad, de Gentse Studentenraad, de Onderwijsraad ed. is er plek voor Diergeneeskunde studenten en is het belangrijk dat wij, op ons eilandje in Merelbeke, niet worden vergeten!

Even op een rijtje van dingen die wij doen:

-       Homo Veterinarius opstellen (wordt nu ge-updated i.v.m. de curriculumhervormingen),

-       Samenvattingen delen (samen met de HV te vinden hieronder),

-       De bib openhouden tijdens de blok,

-       Eerste Masterweek organiseren (de Antwerpenaren welkom heten in Gent),

-       Andere jaaractiviteiten organiseren, waarvan de opbrengst gaat naar jullie jaarpotje,

-       De Slimste Dierenarts organiseren (DE QUIZ VAN HET JAAR!! Hier strijden groepjes van proffen, assistenten en studenten gemengd om de titel en de beker!),

-       Maar vooral… knokken voor alle studenten op onze Faculteit!

Onze vergadering is ongeveer 2 keer in het semester en is open voor iedereen! De data kunt u navragen bij 1 van de DSR leden. Mocht je geïnteresseerd zijn om alvast een kijkje te nemen over wat er allemaal speelt bij ons op de Faculteit, ben je dus van harte welkom! En wie weet zit je volgend jaar dan wel zelf in de DSR (en krijg je een prachtige warme trui hihi). 😊

Mocht je vragen hebben, kun je altijd 1 van de DSR leden of mij aanspreken. Je kunt mij ook bereiken via didacticus-dsr@ugent.be.

Emma Soudant
Didacticus 2019-2020


Samenvattingen

Van 1ste bach tot 3de master

Bekijk

Homo Veterinarius

Het verloop van een examen

Bekijk

Stuvers

De Studentenvertegenwoordigers

Bekijk

Keuzevakken 3de master

Een lijst van de keuzevakken in 3de master

Bekijk

Buddy van Erasmusstudenten

Word een buddy van een internationale student!

Bekijk

Volg ons op Facebook!

Een link naar de Gentse Studentenraad