De Diergeneeskundige Studentenraad
F.A.Q. - Frequently Asked Questions   

Wat is de Diergeneeskundige Studentenraad (DSR)? 
De DSR, die ondertussen zijn 7e verjaardag mag vieren, is een raad die alle studentenvertegenwoordigers (Stuvers), jaarverantwoordelijken en de VDK verenigt. Hierdoor slagen we erin slagen om de stem van de student Diergeneeskunde te laten klinken op de Faculteit. Deze facultaire studentenraad vergadert ongeveer een keer per maand, dit onder leiding van de Didacticus van de VDK.   

'Stuver', welk buitenaards wezen is dat? 
Stuver staat voor Studentenvertegenwoordiger. De Stuvers waarmee jullie dagelijks in contact komen zijn jullie jaarverantwoordelijken. Zij zijn een aanspreekpunt voor zowel de studenten als de proffen zodat problemen gemakkelijk aangekaart kunnen worden en zo opgelost raken. Hiervoor zetelen ook Stuvers in de OpleidingsCommissie (OC), FaculteitsRaad (FR), KwaliteitsCel Onderwijs (KCO) en nog vele andere facultaire en universitaire raden en commissies. Ook in de Gentse Studentenraad (GSR) zijn de studenten diergeneeskunde vertegenwoordigd!   

Hoe kunnen 'gewone' studenten nu facultaire problemen oplossen? 
De DSR waakt mee over de kwaliteit van ons onderwijs. Tijdens vergaderingen bespreken wij de jaarproblemen, wensen en bedenkingen van de studenten. Deze zaken kunnen dan op tafel gelegd worden in hogere facultaire raden. Communicatie en overleg zijn heel belangrijk. In bijgevoegd schema kunnen jullie zien hoe de DSR probeert om op alle niveau's een goed contact te onderhouden.   

Kan de DSR onze zware studie dan niet gewoon wat makkelijker maken? 
De DSR probeert het leven als diergeneeskundige student zeker draaglijker te maken! Dit gebeurt bijvoorbeeld door onze Homo Veterinarius of door de gloednieuwe boekjes met samenvattingen voor op kliniek. Daarnaast geven ook onze kliniekwegwijzer en het Frans boekje een extra ruggensteuntje voor op kliniek. Verder kun je op deze pagina handige samenvattingen en nog zoveel meer informatie vinden!   

Dat klinkt wel saai zo'n "studentenraad"? 
Niets is minder waar! Student zijn is meer dan studeren! De DSR staat ook in voor het organiseren van allerlei activiteiten, dit in samenwerking met de VDK. De bachelorfuif, de masterfuif, de 1e masterweek, de slimste dierenarts, de 3e bachelor BBQ en nog zoveel meer. Stuk voor stuk geweldige herinneringen aan het studentenleven...   

Waar kan ik terecht als ik ook zo'n studentenvertegenwoordiger wil worden? 
Voel je je geroepen om mee het belang van de student te vertegenwoordigen, de werking van de DSR en faculteit beter te leren kennen, met proffen te communiceren of gewoon nieuwe vrienden te maken? Sla eens een babbeltje met je jaarverantwoordelijken of spreek gerust mij of een ander praesidiumlid aan. Je kan ook altijd mailen naar sara.roose@ugent.be. Het enige wat je nodig hebt om een goede Stuver te zijn is motivatie, het is een ongelooflijk leerrijke en toffe ervaring!   

Sara Roose Didacticus 2016-2017

Samenvattingen

Van 1ste bach tot 3de master

Bekijk

Homo Veterinarius

Het verloop van een examen

Bekijk

Kliniekwegwijzers

Van 1ste master tot 3de master

Bekijk

Stuvers 2018-2019

De Studentenvertegenwoordigers

Bekijk

Keuzevakken 3de master 2016-2017

Een lijst van de keuzevakken in 3de master

Bekijk

Buddy van Erasmusstudenten

Word een buddy van een internationale student!

Bekijk

Volg ons op Facebook!

Een link naar de Gentse Studentenraad