Sport
Lieve sportievelingen of toekomstige sportievelingen,   

Als toekomstig dierenarts is het niet alleen belangrijk om goed te studeren en pinten te drinken.  Ook sport is belangrijk, een gezonde geest in een gezond lichaam zegt men wel eens.  Daarom schenkt de VDK ook veel aandacht aan het sportieve.    Er zijn wekelijkse sportactiviteiten, die vrij toegankelijk zijn voor zowel beginners als gevorderden. De trainingen worden gegeven door studenten met een groot hart voor de specifieke sport. Zo leren we veel van elkaar! Hieronder vind je een overzicht van de verschillende sportactiviteiten:
Elke maandag:
20u15-21u15
Badminton
Er zijn sporten waar werkelijk iedereen plezier aan kan beleven zonder er geoefend in te moeten zijn. Badminton is er zo eentje. Twee badmintonrackets, een tegenstander/vriend, een net en een shuttle, zorgen al gauw voor een leuk spelletje. Voorlopig spelen we toernooitjes, maar als een ambitieuze gevorderde speler zich geroepen voelt om trainingen te geven, mag hij/zij iets van zich laten horen. Kom dus zeker eens langs op maandagavond in de grote sporthal Ter Wallen in Merelbeke (sportstraat 1).
Elke maandag/woensdag en donderdag:
18.00
Start-to-run(itis)
Start-to-runitis wordt veroorzaakt door het gevaarlijke loopvirus. 
Eenmaal het je te pakken heeft, raak je er moeilijk terug vanaf. Het wordt meestal overgedragen binnen een enthousiaste groep vrienden die samen 10 weken lopen met een afstand van 5km als doel.   
Afspraak elke maandag/dinsdag en donderdag rond 18u-18u30, aan de ringvaartstraat 12 in Merelbeke/Flora.
Elke dinsdag:
18.00-19.00
Bootcamp
Toch op zoek naar wat extra uitdaging? Of altijd al gedroomd van een goddelijke sixpack om elk visje uit de Overpoort te lokken? Trek dan die strakke sportlegging aan en doe mee! Deze trainingen zullen buiten gegeven worden. Ze zijn een combinatie van hardlopen en oefeningen, waarbij kracht, balans en uithoudingsvermogen centraal staan. Iedereen werkt intensief aan zijn eigen lichaam en mag dus ook een eigen tempo aanhouden. Deze trainingen zijn tevens de ideale voorbereiding voor een Obstacle Run, waar wij als VDK in het tweede semester aan mee zullen doen.
De meeste trainingen zullen doorgaan in het Liedemeerspark, maar gezien de uitvoering in de open lucht plaatsvindt, zijn wij vrij om af en toe een andere locatie te kiezen, zoals de Blaarmeerssen. 
Elke woensdag:
20.00-21.30


Voetbal
Deze befaamde sport is zeker bij iedereen al bekend en heeft dus weinig uitleg nodig. Elke woensdag wordt er getraind in de Koestraat, Flora, van 20.00 tot 21.30.  Voor de vrouwen zullen er trainingen gegeven worden. Voor de mannen, die dit naar het schijnt niet zouden nodig hebben, wordt er na de opwarming telkens een matchke gespeeld. Er worden interfacultaire toernooien gespeeld in minivoetbal weliswaar. Ook gaan we elk jaar de clash der diergeneeskunde aan tegen Utrecht. Dit jaar zullen zij ons bezoeken op 27 maart. 

Elke donderdag:
19.00-20.30
Volleybal
Deze populaire sport zal elke week gespeeld worden in de sportzaal van het GILKO, kloosterstraat 19, Merelbeke. Er worden vaste trainingen voorzien, die gepaard gaan met veel gezelligheid. Iedereen traint samen, zowel mannen als vrouwen, beginner als gevorderd. Tevens zal er in het eerste semester naar de interfacultaire kampioenschappen toe getraind worden, die dit jaar op 13 nov (dames)  en 20 nov (heren) zullen plaatsvinden.  
Naast deze wekelijkse activiteiten..
- Mogen jullie de VDK vertegenwoordigen op de interfacultaire kampioenschappen (IFK) en – toernooien (IFT).
- Zit er een battle aan te komen tegen diergeneeskunde van Antwerpen,  op 31 oktober.
- Zullen we af en toe kennis maken met een nieuwe sport.
- Komt Utrecht ons bezoeken voor een voetbalwedstrijd op 27 maart.
- Vindt het legendarische bosspel Killingfields plaats op 17 april.
Met deze opsomming van alle sportieve mogelijkheden, hoop ik jullie ook enthousiast gemaakt te hebben. Als jullie ooit vragen of verzoekjes hebben, laat mij dan gerust iets weten.
Hopelijk zie ik jullie snel op de sportactiviteiten!

 Sportieve groetjes,
Jullie sport-praeses0486368286
sportvdk@gmail.com