Klik hier voor de officiële GLHP website 
GLHP "Ghent Lambing & Husbandry Project"

DE AANMELDINGEN LOPEN VAN JULI TOT SEPTEMBER 2019 OM ONS TE CONTACTEREN.
HIERNA KUN U ONS NOG LATEN WETEN WAT UW DRUKSTE WEKEN ZULLEN ZIJN. 


  o  ENGELAND/WALES: EIND OKTOBER

  o  SCHOTLAND/IERLAND: MIDDEN NOVEMBER

  o  IJSLAND: EIND NOVEMBER

  o  NEDERLAND/BELGIË/FRANKRIJK: EIND OKTOBER

Visie & doelen

Het Ghent Lambing & Husbandry project (GLHP) is een project dat twee jaar geleden is opgestart, na een klein berichtje op Facebook, waarbij we enkele studenten zochten om te gaan helpen lammeren in Orkney. Zó veel studenten meldden zich aan, waardoor we beslisten om op zoek te gaan naar nog meer plaatsen waar we de studenten naartoe konden sturen om praktische ervaring op te doen. Wat begon met dat ene berichtje, werd toen een project met 95 studenten (2018). De interesse van de veehouders én van de studenten groeide zo snel, dat we dit aantal konden verdriedubbelen in 2019. Vandaag zijn we een team van dertien enthousiaste diergeneeskunde studenten. We voorzien lammer- en husbandry plaatsen in vooral het Verenigd Koninkrijk, maar ook in Nederland, België, IJsland en Frankrijk. Wij, als diergeneeskunde studenten van de Universiteit Gent, willen het voor onze medestudenten mogelijk maken om meer praktische ervaring op te doen. Het doel van onze vereniging is om niet alleen bij te dragen aan een praktische, educatieve ontwikkeling, maar ook om een internationaal platform te voorzien aan onze medestudenten. Dit met behulp van VDK en ook in samenwerking met andere internationaliseringsorganisaties, zoals IVSA.

Ons hoofddoel is om een brug te bouwen tussen onze studie diergeneeskunde en de toekomstige realiteit. We willen onszelf voorbereiden. De vaardigheden die we leren en ontwikkelen door in het echte veehouderijleven mee te draaien, geven een extra waarde aan de kennis die we opgedaan hebben gedurende onze studies. Daarom hebben we dit project opgericht: om studenten van onze universiteit in contact te brengen met de veehouderij.

Vorig jaar (2019), hebben we ongeveer 270 studenten naar 53 verschillende bedrijven op lammerstage gestuurd, verspreid over het Verenigd Koninkrijk. Dit jaar (2020) zouden we graag nóg meer studenten willen plaatsen, en ook ‘husbandry’stages (= overige veehouderij) toevoegen aan ons aanbod. We willen dit graag mogelijk maken met uw hulp! Hieronder vindt u onze Facebookpagina en een inschrijfformulier voor veehouders. Of u nu een klein of groot bedrijf heeft, een melkvee- of vleesveebedrijf, of varkens, paarden, of een mengeling: alles is welkom! Aarzel niet om onderstaand inschrijfformulier in te vullen of ons te contacteren bij vragen. Weet dat dit ook voor u een fantastische ervaring kan zijn!

Geen zorgen, wij zorgen ervoor dat onze studenten op voorhand genoeg informatie krijgen en enkele vaardigheden kunnen oefenen op de universiteit voor we ze op lammer- / husbandrystage sturen. Er is soms echter een verschil tussen de studenten onderling: tweedejaars hebben meestal minder ervaring met lammeren, maar ook voor hen willen we het mogelijk maken om op stage te gaan en mee te helpen. 
In het inschrijfformulier kan u uw voorkeuren aanduiden. Er is ook een inschrijfformulier die studenten kunnen invullen. Achteraf proberen wij de beste ‘match’ te vinden voor beiden.

Contact

President                                                                          Ann van Eetvelt

Vice-president/VDK-liaison/Public Relations/Treasurer   Dominique Croockewit

Secretary/student communication                                   Dagmar Vannieuwenhuyse

Webmaster/Media                                                           Gwendoline Moyaert

DSR/externship committee                                             Sophie Smit

Communication Faculty                                                 Joyce Schumans

IVSA liaison                                                                    Robin Botermans

Region Belgium & Netherlands                                      Karlijn van Malder

Region Scotland                                                            Daphné Blockx

Region Wales & PR-intern                                            Maria Cherepanova

Region England                                                            Yanina Verplanke

Region Ireland, Orkney & Iceland                                 Alexander Taffeiren

Region Orkney & France                                              Céline Decoster

 

Email address: ghentlambingproject@gmail.com

Veehouders

Zoals hierboven uitgelegd, willen we als GLHP onze studenten een plaatsje op een veehouderij aanbieden om praktijkervaring op te doen. Maar we willen ook aan u een extra hulp bieden. We zoeken daarom veehouders/dierenartsen/asielen/… die graag hun passie en kennis willen delen. We willen dat de studenten zoveel mogelijk kunnen leren: schapen voederen, lammetjes/veulens/kalfjes/puppies verzorgen en helpen met moeilijke lammeringen en ingrijpen wanneer nodig, …
Lees a.u.b. de onderstaande info grondig. Hierin vindt u informatie over hoe zo’n stage/uitwisseling precies werkt, wat u van ons kan verwachten en wat wij van u zullen verwachten.


Let op: voor de stages van 2019-2020 kan u ons contacteren van juli tot september. Daarna is het mogelijk dat we niet de juiste studenten kunnen selecteren, of zelfs helemaal geen. We kunnen u dan wel toevoegen aan de lijst voor het volgende jaar (2021).
Studenten

Beste medestudenten, ben je geïnteresseerd in lambing/husbandry en niet bang om vuil te worden, je handen uit de mouwen te steken en hard te werken? Is het geen probleem voor jou om vroeg en/of laat te werken? En wil je wel een hoop ervaring opdoen? Dan ben je hier aan het juiste adres! We doen ons best om voor jou de beste match te vinden met een farm om je kennis en vaardigheden te verbeteren. We willen het je makkelijker maken om uit je comfort zone te treden en je de ervaring aanbieden die je zoekt. We willen een brug bouwen tussen de theoretische lessen en je toekomstige job.

Hieronder kan je binnenkort het inschrijvingsformulier vinden. Lees dit aandachtig en beantwoord iedere vraag zo goed mogelijk. Alleen zo kunnen we je een geschikte plaats aanbieden.

  • E-mailadres: ghentlambingproject@gmail.com
  • Inschrijvingsformulier lammerstage (available soon)
  • Inschrijvingsformulier husbandry stage (available soon)


Let op: de deadline om je in te schrijven is eind september 2019. Als je je daarna nog wil inschrijven, dan kan het zijn dat we je niet kunnen inplannen. We hebben geen wachtlijst voor volgend jaar.

Vorige Lammerstages

“Once again I just want to thank you so much for all you’ve done for us here. You really brightened the place up!”

“Extremely lucky having these two ladies with us the past week. Their care and attention to our animals has been second to none.”